keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Saimme vieraan

Jos kuvitteellinen henkilö A tulisi keskenään kiertelemään uuteen pesäkoloomme, hän oppisi meistä kaikenlaista. Kuvitteellinen henkilö A ei olisi koskaan tavannutkaan meitä, mutta kahdesta hammasharjasta hän arvaisi pian, että kyseessä on pariskunta. Vaikka tuskin hän aloittaisi kierrostaan kylpyhuoneesta - ensimmäisenä kuv. hlö A suuntaisi eteisestä varmaan makuuhuoneeseen. Ja ensimmäinen päätelmä sängystä tuskin liittyisi parisuhdestatukseemme, vaan välittömästi kuv. hlö A päättelisi pedistä, että olemme paskamaisen köyhiä.


(Siinä on patja. Nukumme pelkällä patjalla. Sänkymme on seisomarajoitteinen.)

Kuvitteellisella henkilö A:lla on mahtava tyylitaju, joten hän heti pitäisi meitä tyylikkäinä ja skarppeina ihmisinä, ja ihastuksissaan kopeloisi hyvässä järjestyksessä korkeissa kaapeissa olevia sukkia ja t-paitoja. (Alushousuihin A ei koskisi, sillä hän ei ole mitenkään perverssi.)

Henkilö A tuntisi olonsa kevyeksi, ja hänen hengityksensä kulkisi väkevänä. Hän tajuaisi sen pian johtuvan korkeista huoneista ja rehellisestä lattiasta jalkojen alla. Hyppelehtivin askelin hän suuntaisi olohuoneeseen. Innokkaana lukijana henkilö A rakastuisi välittömästi seinän kokoiseen kirjahyllyyn.






Kirjahyllyssä oleville teekkarilakeille kuv. hlö A tuhahtaisi väheksyvästi, mutta se on hänen häviönsä. Hän olisi vallan tervetullut TTY:lle tutustumaan teekkareihin ja hankkiutumaan eroon lapsellisista ennakkoluuloistaan. Ehkä hänkin löytäisi vaikka jonkun ystävän, eikä hänen tarvitsisi kuluttaa elämäänsä kuljeskellen tuntemattomien kodeissa.

Kuv. hlö A pudistaisi päätään hassuille teekkariajatuksille ja jatkaisi tutkiskelua. Päätelmä jomman kumman asukin harrastemaisesta taiteilusta syntyisi helposti. Tauluaiheiden perusteella A pitäisi asukkaita myös eläinten ystävinä. Hän nyökyttelisi tyytyväisenä.


Keittiöstä A olisi aidosti hieman otettu. Niin paljon käteviä kaappeja! Henkilö A tuumi, ettei hän ole useinkaan nähnyt näin järkeviä keittiöitä 20-luvun taloissa. "Olisikohan wc:n suhteen yhtä hyvä tuuri...", hän tuumailisi mielessään. Eteisessä hän hieman hämmentyisi. Kumpikohan ovi se näistä onkaan?




Vesiperä, pelkkä suihku. Ehkä sitten täällä...


...

Henkilö A sulkisi vessan oven ja avaisi sen heti uudestaan. Mitä?



Nyt ihan oikeasti. Mitä?






2 kommenttia:

  1. :D : D : D Onnea uudesta kämpästä, näyttää kadehdittavan ihanalta. T. Koditon nettikyylä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt on sitten puntit tasan (?), olin nimittäin niin suunnattoman kateellinen siitä teidän vaaleanpunaisen talon - the vaaleanpunaisen talon - kämpästä.

      oon luonnollisesti itsekin kyylännyt sun blogia! hauskaa

      Poista